Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації Четвер, 28.03.2024, 21:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2017 » Листопад » 2 » Здолбунівщина ділиться досвідом
Здолбунівщина ділиться досвідом
14:04

Обласний науково-практичний семінар із теми «Досвід використання інформаційно-комунікаційних технологій в управлінській та педагогічній діяльності на рівні освітнього середовища району» відбувся 31 жовтня 2017 року на базі нашого району, а саме у Здолбунівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, підготовлений спільно кабінетом інформаційно-комунікаційних технологій Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, відділом освіти Здолбунівської РДА, районним методичним кабінетом та закладами освіти Здолбунівщини.

Учасники семінару – відповідальні за ІКТ районів, міст та об’єднаних територіальних громад області.

Відкрив семінар та виступив із темою «Розвиток інформаційної компетентності педагога засобами інформаційно-освітнього середовища регіону» перший проректор РОІППО Іван Вєтров. Ознайомив присутніх із сучасним станом формування ІКТ-компетентності педагога на Рівненщині, акцентував увагу на ключових складових стандартів Рамки цифрової компетентності (DigComp 2.0: Digital Competence Framework for Citizens), запровадженої у 2016 році Європейською комісією.

Наталія Басараба, завідувач кабінету інформаційно-комунікаційних технологій, прокоментувала окремі положення Закону України «Про освіту» щодо забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладу освіти та окреслила найближчі перспективи щодо проведення конкурсів для педагогів та учнівської молоді з ІКТ в області та Україні.

Візитну картку розвитку ІКТ у районі представили начальник відділу освіти Здолбунівської РДА Ігор Антонюк та завідувач Здолбунівського РМК Наталія Глущук.

У практичному блоці семінару педагоги Здолбунівщини презентували власні напрацювання в галузі ІКТ. Олександр Галик, заступник директора Здолбунівської гімназії, презентував досвід напрямів багатоаспектного використання ІКТ-насиченого середовища навчального закладу. Юрій Михалко, вчитель інформатики Здолбунівської гімназії, ознайомив учасників із досвідом організації та проведення районного конкурсу«Комп’ютерної графіки та Web-дизайну», олімпіад з інформатики та інформаційних технологій. Учитель інформатики Здолбунівської ЗОШ І – ІІІ ст. №4 Тетяна Куць, яка є головою районного методоб’єднання учителів інофрматики, презентувала досвід підготовки учнів до Всеукраїнської олімпіади та Інтернет-олімпіади з інформаційних технологій. Переможець обласного етапу конкурсу «Учитель року -2017» у номінації «Інформатика», вчитель інформатики Бущанської ЗОШ І – ІІІ ст. Богдан Кондратюк поділився власним досвідом мистецько-білінгвістичного підходу до викладання інформатики та використання ІКТ у роботі вчителя-предметника. Цікавим також є його напрацювання як програміста в організації режиму роботи закладу. Оксана Тимощук, методист кабінету інформаційно-комунікаційних технологій РОІППО, ознайомила присутніх із напрямами використання сервісів Веб 2.0. у професійній діяльності педагога, презентувала Інтернет-ресурси (http://tumochuk.blogspot.com/https://plus.google.com/communities/114779115822263143914https://plus.google.com/u/0/communities/112359072172939423546), на яких можна більш детально ознайомитися з мережевими проектами, тренінгами та запропонувала представникам районів, міст та ОТГ започаткувати проведення з 2018 року групових тренінгів для учителів-предметників різних напрямів на базі шкіл області. Ще одна інформація від Олександра Галика стосувалася безкоштовної участі учнів та педагогів Рівненщини у міжнародному освітньому естонсько-українському проекті «Міксіке». Реєстрація та участь для тих, хто бажає тренувати вправність з усного рахунку, брати участь у різних вікторинах за посиланням http://miksike.net.ua/ .

Змістовну й цікаву майже п’ятигодинну роботу учасників семінару прикрасили вітання директора закладу Людмили Панасюк та шкільного учнівського хору «Осанна». Мистецька та духовна скарбничка поповнилася відвідуванням Дерманського монастиря, музеїв Уласа Самчука та Бориса Тена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Районні заходи | Переглядів: 551 | Додав: sasha130380 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz