Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації Вівторок, 19.03.2024, 03:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2010 » Травень » 27 » Українська майстерня європейської інтеграції для вчителів
Українська майстерня європейської інтеграції для вчителів
17:09

 

ІНСТИТУТ

ПОЛІТИЧНОЇ ОСВІТИ

 

Програма

«Польська допомога»

 МЗС Республіки Польща

 

Об’єднання українців

у Польщі

 

Українська майстерня європейської інтеграції для вчителів

 

Саме під такою назвою наразі в Україні діє проект від  Інституту Політичної Освіти . Проект  підтриманий Програмою МЗС Республіки Польща та передбачає політичну освіту вчителів.

В рамках навчання передбачається 3 семінари в різних містах України і  стажування у Польщі. Так, 24-26 квітня у Львові був проведений вже перший семінар. Учасниками стали 20 молодих вчителів з усієї України.

Протягом трьох днів розглядались ряд важливих і цікавих питань. Зокрема, це як об’єднати місцеву громаду для ідеї зміни, що отримали і що втратили поляки після вступу до Європейського Союзу. Також були розкриті принципи і механізми надання фінансової допомоги Європейським Союзом, сама структура ЄС. Наступні семінари будуть присвячені НАТО та взагалі євроатлантичній інтеграції України.

Досвід Польської асоціації педагогів та аніматорів KLANZA передав Вєслав БОДО,  експерт Інституту PSPiA KLANZA. Він провів і тренінг  "Активні методи навчання".  Підготовка  конспектів занять з елементами  знань про ЄС та НАТО з використанням опрацьованих методів – саме таке  практичне завдання виконували учасники семінару.  Нові можливості для  українських освітян в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів  обговорили учасники  наприкінці семінару.

Приємно вразила атмосфера цих трьох днів, за що хочеться подякувати  Андрію Страннікову, директору Інституту Політичної Освіти та Петру Шостаку, представнику Об’єднання Українців у Польщі.  Результативною і приємною  була співпраця з командою Інституту: Тетяною Вальковою, Олександром Солонтаєм, Вітою Сидоренко та керівником  проекту - майстерні Любомиром Грицаком. 

 Насправді зараз багато суперечок точиться навколо інтеграції  України у європейську спільноту і ще рано робити якісь остаточні висновки. Та те , що ми повинні бути обізнаними в цьому питанні – факт незаперечний.

Автор: Іванна Мартинюк, вчитель географії Гільчанської ЗОШ І-ІІІ ст.   Здолбунівського району,       учасник проекту «Українська майстерня європейської  інтеграції для вчителів»

Категорія: Учителям | Переглядів: 1341 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz