Чіпси та солодкі газовані напої
Технологія виготовлення
чіпсів передбачає гідрогенізацію рослинної олії, що призводить до
утворення канцерогенних синтетичних жирів та інших канцерогенів
(акриламіду, бензопірену), а ті провокують розвиток хвороб.
Лимонад, солодкі газовані напої - при надмірному вживанні порушують
обмін речовин та підвищують імовірність розвитку цукрового діабету.
Синтетичні барвники у цих напоях часто викликають алергію, а вуглекислий
газ (бульбашки) сприяє підвищенню кислотності шлункового соку, що
призводить до гастриту. Фаст-фуд (біляші, хачапурі, картопля
фрі) Ці продукти готуються в киплячій рослинній олії, яку
використовують багато разів. Через це в ній утворюються канцерогени.
Хот-доги, піца У них є дешеві ковбасні вироби (сосиски),
які складаються з мінімуму натуральної сировини, а натомість містять
барвники, ароматизатори, емульгатори, безпека яких для здоров'я ще не до
кінця вивчена. До піци додають копченості, де накопичується
бензопірен - один із шкідливих канцерогенів. Крім того, хот-доги і піцу
рясно поливають кетчупами, майонезами та іншими соусами, які містять
канцерогенні синтетичні трансжири. Продукти з консервантами
Як правило, серед консервантів є глутамат натрію - токсична речовина,
що викликає головні болі, спазми судин, порушення обміну речовин. Кондвироби
з високим вмістом жиру і цукру Регулярне споживання таких
солодощів - один із найкоротших шляхів до порушення обміну речовин та
розвитку діабету. Кофеїнові стимулятори
До них належать
енергетичні напої, кока-кола. Якщо їх пити щодня, нервова система
попросту виснажується
За матеріалами: Газета "Експрес"
|