Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації Четвер, 28.03.2024, 11:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2009 » Листопад » 23 » Міносвіти та МОЗ посилюють контроль за організацію навчального процесу
Міносвіти та МОЗ посилюють контроль за організацію навчального процесу
20:08

Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров'я контролюватиме організацією навчального процесу в учбових закладах з метою недопущення поширення грипу та ГРВІ

Про це повідомив Перший заступник міністра освіти і науки Олександр Гребельник в понеділок на брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

"Акцентуємо увагу на тому, що спільно з Міністерством охорони здоров'я ми контролюватимемо процес навчання в навчальних закладах", - підкреслив О.Гребельник.

Він нагадав, що в більшості регіонів України сьогодні відновлено навчальний процес після карантину.

За словами Гребельника, згідно з наказом Міносвіти № 1051 від 20 листопада поточного року, з метою недопущення розповсюдження грипу та ГРВІ керівникам навчальних закладам необхідно сприяти працівникам органів охорони здоров'я у забезпеченні належного контролю за станом здоров'я дітей.

Крім того, керівництво садочків, шкіл та вузів зобов'язано забезпечити проведення профілактичної роботи, зокрема, посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог і епідеміологічного режиму, а також повинні підвищити відповідальність за організацію харчування дітей, учнів та студентської молоді.

"При появі у дітей, учнів, студентів ознак респіраторної інфекції необхідно направити їх до медичного пункту, викликати батьків або осіб, що їх заміняють, та надати першу медичну допомогу", - відзначив О.Гребельник.

Нагадаємо також, що згідно з постановою Держсанепідслужби № 28 від 18 листопада 2009 року керівники навчальних закладів незалежно від форм власності, типів і підпорядкування зобов'язані: посилити контроль за додержанням протиепідемічного режиму, дотримуватися повітряно-теплового режиму, заборонити перебування дітей на території навчального закладу без верхнього одягу, забезпечити суворе додержання дітьми та персоналом навчальних закладів правил особистої гігієни, а також переглянути навчальні плани з метою недопущення порушень допустимого тижневого навантаження, передбаченого санітарним законодавством.

По матеріалам: Освіта.ua
Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1417 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz