Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації Середа, 21.08.2019, 10:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [245]
Оголошення [63]
Вітання [62]
Цікавинки [22]
Про ЗНО [278]
Абітурієнту [39]
Наші досягнення [420]
Події/Дати [50]
Учителям [88]
Актуальні новини [426]
Районні заходи [522]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [15]
Новини РМК
Головна » 2011 » Травень » 24 » До уваги батьків, випускників!
До уваги батьків, випускників!
21:06

Щоб не засмутити урочисту подію

   Лагідний травень крім молодої зелені та різнобарв’я квітів багатий на пам’ятні і визначні події в житті багатьох  наших земляків, такі як випускні вечори, весілля інші знаменні дати. Але як не прикро з настанням по-справжньому літнього тепла зростає загроза виникнення гострих кишкових захворювань (сальмонельозу, дизентерії, гепатиту А тощо) та харчових отруєнь під час масових святкувань. Щоб не засмутити урочисту подію  інфекційним захворюванням   наголошую на необхідність суворого дотримання наступних вимог:

1. Для приготування страв слід запрошувати кухарів, що мають досвід роботи в  закладах ресторанного господарства і які пройшли медичний огляд (мають особову медичну книжку).

2. На кухні обов’язково повинна бути  холодна та гаряча проточна вода. Для миття рук забезпечити наявність рукомийника, мила і електро- або одноразового паперового рушника.

3.Необхідно забезпечити умови для дотримання особистої гігієни випускниками та гостями.


4.До приготування їжі не можна допускати випадкових помічників, батьків  або родичів випускників, молодят, які можуть бути носіями хвороботворних бактерій, вірусів.


5.При будь-яких розладах роботи шлунково-кишкового тракту (нудота, блювота, пронос) кухар повинен припинити приготування їжі та звернутися до лікаря.


6.На кухні необхідно обов’язково дотримуватись технології  приготування страв.


7.Страви готувати лише з свіжих і якісних продуктів, придбаних в місцях організованої торгівлі. Не використовувати м’ясо  вимушеного забою тварин і птиці.

8.Салати готувати в день святкування і заправляти  перед самою подачею на стіл.


9.Торти готувати лише з білковим кремом (не використовувати  для приготування гусячі та качині яйця).


10. Не варто готувати влітку наступні страви: м
ясні та рибні заливні, холодець, торти та тістечка з заварним і сметанним кремом.


11. Обов’язкове дотримання  достатньої термічної обробка котлет, риби, паштетів  (після смаження додаткове тушкування в духовці).


12. Сирі і готові до вживання продукти зберігати в окремих холодильниках. Готові страви необхідно зберігати в холодильниках, морозильних камерах при температурі не вищій +6 градусів.


13. Не вживати рибу домашнього вялення і коптіння та консерви домашнього приготування (мясні, грибні, овочеві).

     Організатор святкового застілля несе юридичну відповідальність за здоровя людей, які в нього харчувались. При виникненні харчового отруєння під час святкування, організатор відшкодовує потерпілим всі матеріальні витрати на лікування.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!   Лише  суворе  дотримання  всіх  гігієнічних  правил  та вимог  дасть  можливість  уникнути  виникнення  та  розповсюдження  гострих кишкових інфекцій. Постановою головного державного санітарного лікаря Рівненської області № 2/16 від 10.05.2011 заборонено використання їдалень навчальних закладів для організації банкетів під час святкування випускних вечорів та інших масових заходів (в т.ч. весіль).

                                                                                                                                                                                                                                            Лікар з гігієни дітей та підлітків райсанепідстанції          Наталія  Будинка

Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 901 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2019 Сайт управляється системою uCoz