Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації П`ятниця, 29.03.2024, 11:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2018 » Вересень » 29 » 28 вересня 2018 року виповнилось 100 років від дня народження видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського
28 вересня 2018 року виповнилось 100 років від дня народження видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського
08:13

28 вересня 2018 року виповнилось 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського.

Творчість та педагогічну спадщину славетного педагога-гуманіста, педагога-практика ХХ століття важко переоцінити. Образ учителя в сучасних умовах зазнає значної трансформації і знаходиться в залежності від соціально-культурних змін, що відбуваються в суспільстві. Гуманістичні ідеї Сухомлинського – це ідеї майбутнього. Педагогічні надбання Василя Олександровича з кожним роком привертають все більшу увагу науковців як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена українським практиком педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями й положеннями, значно розширила теорію та освітню виховну практику і була своєрідним революційним етапом розвитку вітчизняної педагогічної думки, що заслуговує сьогодні на нове осмислення.

Учителі початкових класів нашого району та педагогічний колектив Здовбицької ЗОШ I-III ст. не залишились осторонь та долучились до творчого відзначення 100-річчя від дня народження славетного українського педагога Василя Олександровича Сухомлинського. З цією метою на базі закладу, саме в день ювілею, було проведено педагогічні читання «Добро починається з тебе».

Сучасний ринок освітніх послуг зацікавлений у якості: мало знати свій предмет – необхідно бути неординарною особистістю, здатною на «суб’єктно-суб’єктні» відносини у ставленні та подачі навчального матеріалу. Учні мають доступ до інформації, технічний прогрес сприяє максимально оперативному розповсюдженню фактажу. Проте вчитель-людина ніколи не стоятиме поруч із вчителем-комп’ютером, оскільки духовна сутність виховання в пріоритеті і в наш час.

Саме такі ідеї, висунуті В. О. Сухомлинським ще в ХХ столітті, актуальні і в наш час – час інформаційно-технічного прогресу – обговорювались учасниками педагогічних читань. Молодші школярі також стали активними учасниками заходу, присвяченому вшануванню пам’яті В. О. Сухомлинського – корифея української педагогіки, гуманіста, знавця дитячих і учительських сердець, практика, який досконало володів ідеями ефективної організації освітнього процесу. Учні початкових класів «подарували» для присутніх вірші В.Сухомлинського, інсценізацію творів, цікаві пісні та танці. Педагогічні казки видатного педагога нібито опосередковані, непомітні зовні, але активно і ефективно виховують у дітей найкращі почуття щиросердечності і любові до всього прекрасного, формують перші навички людяності у взаєминах між юними особистостями, виховують духовні цінності, гуманістичні почуття, родинні цінності, естетичні почуття, бережливе ставлення до природи тощо…

Ми впевнені, що покоління, виховане нами, підніме суспільство на новий еволюційний ступень, збагатить його новими духовно моральними, культурними і науковими цінностями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Районні заходи | Переглядів: 466 | Додав: sasha130380 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz