Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації Четвер, 28.03.2024, 15:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2009 » Липень » 2 » Допомога абітурієнтові-2009: Інформаційно-пошукова система "Конкурс"
Допомога абітурієнтові-2009: Інформаційно-пошукова система "Конкурс"
15:52

Допомога абітурієнтові-2009: Інформаційно-пошукова система "Конкурс"

На веб-сайті http://www.vstup.info можна буде отримати загальну інформацію про набір на окремі спеціальності та повний перелік усіх абітурієнтів, що подали заяви на кожний напрям підготовки, включно з їх іменем, кількістю набраних балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та наявністю пільг на вступ.

Про нові можливості системи "Конкурс" розповіли представники Міністерства освіти і науки України, Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI) та Громадянської мережі ОПОРА. Система Конкурс сприятиме абітурієнтам в онлайн-режимі слідкувати за своїми шансами стати студентами обраного ними вищого навчального закладу. 

Представник Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні Володимир Ковтунець (USETI) впевнений, що завдяки впровадженню системи "Конкурс" в Україні вперше буде забезпечено повну прозорість вступної кампанії. Він розповів також про можливості системи "Конкурс": "Розголошення інформації, що є на сайті, не є порушенням приватності, оскільки кожен абітурієнт власним підписом даватиме згоду на розголошення своїх даних, а у разі відмови - його дані заноситимуться до системи "Конкурс" без вказування імені".

Для уникнення минулорічної проблеми з фальсифікуванням сертифікатів було створено виробничо-інформаційну систему "Освіта", яка функціонує в мережі Інтернет за адресою http://www.osvita.net. Серед іншого, вона дозволить приймальним комісіям оперативно перевіряти подані абітурієнтами документи про освіту.

"Запровадження зовнішнього незалежного оцінювання має сенс тільки, якщо результати тестувань будуть безальтернативно зараховуватись замість вступних іспитів, - розповіла представник Громадянської мережі ОПОРА Інна Совсун. - Досвід минулого року показав, що саме на цьому рівні виникає найбільше проблем. За результатами перевірки МОН вже шість ВНЗ позбавлено ліцензій, а 32 перебувають під наглядом правоохоронних органів. Головними загрозами наразі є: ігнорування приймальними комісіями вимог про подання інформації до системи "Конкурс" та перевірка сертифікатів ЗНО, а також зарахування великої кількості "пільговиків". Спостерігачі ОПОРИ безпосередньо слідкуватимуть за роботою приймальних комісій у 26 ВНЗ, а також регулярно перевірятимуть забезпечення роботи та поповнення інформацією систему "Конкурс". 

Наразі до системи "Конкурс" зареєструвалось 421 вищий навчальний заклад, серед них - усі ВНЗ III-IV рівня акредитації та частина ВНЗ I-II рівнів акредитації. Завідувач відділу моніторингу вищої освіти Микола Фоменко наголосив, що коледжі та технікуми самі є зацікавленими в участі у системі "Конкурс", оскільки для них це є додатковою рекламою для привернення уваги абітурієнтів. 

Нагадуємо, що у Міністерстві освіти та науки з 25 червня до 14 серпня працюватиме гаряча лінія. За номером (044) 486-28-49 абітурієнти зможуть поскаржитись на роботу приймальних комісій або проконсультуватись з проблемних питань.

 

 

 

За матеріалами: МОН

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 4275 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 4.5/2 |
Всього коментарів: 3
18.07.2010 Спам
3. Натали [Матеріал]
А туда наверное могут только "избранные" админы... Зачем делать сайт, если он не работает не понятно...

02.08.2009 Спам
2. Николай [Матеріал]
Не могу зайти на сайт vstup info, помогите !

01.08.2009 Спам
1. Анна [Матеріал]
я не можу зайти на сайт vstup.info допоможіть !!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz