Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації Четвер, 28.03.2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2009 » Березень » 6 » Керівники персонально відповідають за дотриманням вимог законодавства про боротьбу з корупцією
Керівники персонально відповідають за дотриманням вимог законодавства про боротьбу з корупцією
18:19
Керівництво Міністерства освіти і науки нагадує, що керівники місцевих органів управління освітою та навчальних закладів персонально відповідають за дотримання вимог законодавства про боротьбу з корупцією

До Міністерства освіти і науки України останнім часом надходять численні скарги щодо збирання коштів в окремих навчальних закладах нібито на проведення державної підсумкової атестації учнів, державних екзаменів у вищих навчальних закладах, організацію випускних вечорів, проведення ремонтів тощо. Почастішали звернення педагогічних працівників про випадки, коли керівники навчальних закладів вимагають грошової винагороди при прийнятті на роботу, про це йдеться у листі МОН №1/9 -150 від 06 березня 2009 року направленому до місцевих органів управління освітою.

У листі зазначено, що наявність таких звернень свідчить про зниження персональної відповідальності керівників місцевих органів управління освітою і навчальних закладів, недостатній контроль з їхнього боку за діяльністю посадових осіб.

Відсутність гласності, брак об'єктивної та достовірної інформації, низька поінформованість населення, слабкі зв'язки з громадськістю створюють передумови для виникнення негативних явищ у системі освіти та породжують звернення батьків, педагогічних працівників, повідомлення засобів масової інформації стосовно порушень нормативно-правових документів, що регламентують діяльність навчальних закладів та установ.

Керівникам органів управління освітою та навчальних закладів доручається забезпечити прозорість проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах, іспитів у професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

У листі зазначається, що фінансові операції у кожному випадку проводяться виключно в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

З метою попередження зловживань у навчальних закладах міністерство доручає:

  • не допускати незаконного збирання коштів працівниками навчальних закладів і використання їх без відповідного бухгалтерського обліку;
  • розглянути за участю батьківської, учнівської та студентської громадськості питання доцільності та законності надання у навчальних закладах платних додаткових освітніх послуг.

Благодійні внески повинні прийматися виключно на добровільних засадах з обов'язковим документальним оформленням, наголошується у документі.

Керівництво Міністерства освіти і науки наголошує, що керівники місцевих органів управління освітою та керівники навчальних закладів персонально відповідають за дотримання вимог законодавства про боротьбу з корупцією.

По матеріалам: Освіта-ua
Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1526 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz