Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації П`ятниця, 29.03.2024, 01:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2009 » Листопад » 2 » Опублікуваний топ-10 найбільших міфів світу
Опублікуваний топ-10 найбільших міфів світу
20:18

Британська газета The Times спростувала міфи про Наполеона, людину і мавпу, вікінгів, Колумба і язик

The Times опублікувала топ-10 найбільших міфів

Британська газета The Times опублікувала "гарячу десятку" найбільш кричущих помилок, які супроводжують людей, як правило, починаючи зі шкільного дитинства і закінчуючи старістю. Видання спробувало розвіяти популярні міфи, у справедливості яких багато хто впевнений на всі 100%.

1. Ейнштейн отримував погані оцінки в школі

Кільком пАльберт Ейнштейноколінням дітей грів душу міф про те, що знаменитий фізик, лауреат Нобелівської премії мав проблеми з успішністю в школі. Розважали себе цим і дорослі, діти яких не робили особливих успіхів у школі. Проте, насправді справа йшла зовсім не так: Альберт Ейнштейн дуже добре вчився в школі, особливо це стосувалося природознавства і математики що, втім, і не дивно з його геніальними здібностями.

Як стверджує видання, помилка пояснюється тим, що з часів дитинства фізика систему оцінок в Німеччині реформували, і "четвірки" стали сприйматися як "двійки".



2. Миші люблять сиМиша та сирр

В усіх мультфільмах миші божеволіють від сиру, є приказка про безкоштовний сир у мишоловці - загалом, більшість людей упевнені, що цей молочний продукт дуже подобається мишам. Проте це не так – мишам більше до смаку солодка їжа, а також арахісове масло і продукти зі злаками.





3. Наполеон був коротуном

Поведінка агресивної амбітної людини маленького росту часто пояснюють так званим комплексом Наполеона. У той же час невисоким чоловікам дуже подобаються паралелі з імператором Франції. Міф про зріст полководця з'явився після неправильного перекладу, насправді його зріст становив приблизно 170 см - у XVIII-XIX століттях для чоловіка це був середній зріст. Після розвінчання цього міфу Наполеон не потрапляє в ряд найбільш низьких правителів світу, так як виявляється занадто високим для цього списку.

4. Томас Едісон винайшов лампочку

Едісон винайшов безліч прекрасних речей, він був одним із найгеніальніших винахідників всіх часів, але лампочка все ж таки не має до нього ніякого відношення. Електролампочки винайшов англієць Джозеф Суен.

5. Лемінги кидаються з круч, щоб вчинити самогубство

Ця омана ввійшла у розум і пішла гуляти по світу після показу старого діснеївського фільму про життя дикої природи. Насправді це всього лише міф, який не має нічого спільного з реальністю, і ці звірки не чинять групового суїциду.

6. У різних півкулях вода у воронці закручується в різні боки

Часто діти зачаровано дивляться, як вода йде в зливний отвір, наприклад, у ванній, закручуючись у воронку. Багато дорослих переконані, що в іншій півкулі вода буде крутитися в інший бік, але це, на жаль, не так.

7. ЛюМавпа та людинади пішли від мавп

Теорія Дарвіна це зовсім не підтверджує - вчений лише доводив те, що у приматів у далекому минулому був спільний предок.

8. Вікінги носили рогаті шоломи

Це може засмутити дуже багато людей, але це - суцільна вигадка. Вчені пояснюють цю оману тим, що вікінгів ховали з їх військовими шоломами, у могили також клали роги тварин, призначені для пиття міцних напоїв. Коли були розкопані перші могили вікінгів, деякі археологи припустили, що ці роги знаходилися на шоломах і просто відвалилися.

9. Колумб вважав, що земля була плоскою

Багато британців, як і люди в інших країнах, думають, що Колумб вважав землю плоскою, але тоді незрозуміло, чому він відправився в Індію коловим шляхом.

10. Різні частини язика реагують на різні смаки

У людини дійсно є різні смакові рецептори на язиці, і деякі з них більш чутливі до гіркого чи солодкого, ніж інші. Але вони зовсім не розділені на секції на язику.


По матеріалам: ТСН.ua


Категорія: Цікавинки | Переглядів: 2313 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz