Відділ освіти Здолбунівської районної державної адміністрації П`ятниця, 29.03.2024, 15:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Результати олімпіад [272]
Оголошення [83]
Вітання [72]
Цікавинки [26]
Про ЗНО [280]
Абітурієнту [43]
Наші досягнення [451]
Події/Дати [51]
Учителям [90]
Актуальні новини [450]
Районні заходи [592]
Новини закладів освіти [22]
НУШ [16]
Новини РМК
Головна » 2009 » Січень » 24 » Про деякі питання проведення зовнішнього оцінювання та державної підсумкової атестації випускників 11 -х (12-х) класів загальноосвітніх навч
Про деякі питання проведення зовнішнього оцінювання та державної підсумкової атестації випускників 11 -х (12-х) класів загальноосвітніх навч
18:35

До Українського центру оцінювання якості освіти надходить багато звернень, автори яких запитують про необхідність обов′язкового складання під час зовнішнього оцінювання тестів із кількох предметів.

Надаємо додаткові роз′яснення з цього питання.

У 2009 р. бажаючі вступити до вищих навчальних закладів України на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямування) повинні будуть пройти зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень у формі тестування, що проводитиметься у травні-червні з таких предметів: українська мова та література (один тест), математика, фізика, хімія, історія України, географія, біологія та одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська).

Кожному учаснику зовнішнього оцінювання, який пройшов реєстрацію, буде надано можливість скласти не більше п′яти тестів із вказаних вище предметів. Тест із української мови та літератури є обов′язковим для всіх учасників зовнішнього оцінювання. Вибір решти предметів із запропонованого переліку кожен учасник тестування здійснює самостійно.

Таким чином, для випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які виявили бажання стати студентами вищих навчальних закладів, обов′язковим є лише тест із української мови та літератури.

Нагадуємо, що результати, отримані під час тестування, автоматично зараховуються як результати державної підсумкової атестації. Водночас, разом із зовнішнім незалежним оцінюванням (тестуванням) у всіх загальноосвітніх навчальних закладах проходитиме й державна підсумкова атестація.

12 вересня 2008 р. Міністром освіти і науки України підписано наказ № 845 «Про внесення змін до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти». Цей наказ зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 жовтня 2008 р. № 974/15665.

Згідно з цим документом державна підсумкова атестація повинна проводитися у старшій школі з таких предметів: українська мова та література (обов′язково), математика або історія України (обов′язково) та трьох предметів з інваріантної складової навчального плану за вибором учнів. Атестацію з математики проходять випускники, які навчалися в класах універсального (безпрофільного), природничо-математичного, технологічного напрямів. Атестацію з історії України проходять випускники, які навчалися в класах філологічного, суспільно-гуманітарного, художньо-естетичного та спортивного напрямів.

Звертаємо увагу на те, що у цьому наказі окремо зазначено наступне: «Атестація з української мови та літератури для випускників, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів, проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Атестація з математики, історії України та предметів за вибором проводиться або у формі зовнішнього незалежного оцінювання, або за завданнями МОН у навчальних закладах системи загальної середньої освіти».

Таким чином, випускники 11-х (12-х) класів загальноосвітніх навчальних закладів мають право обрати форму проходження державної підсумкової атестації з тих предметів, які визначені в школі для її проведення. Це може бути або участь в зовнішньому оцінюванні, або складання державної підсумкової атестації в традиційній формі. Ця норма не поширюється на українську мову та літературу. Випускники шкіл, які бажають вступити до вищих навчальних закладів, цей тест складають лише у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Отже, якщо у школі математика чи історія України віднесені до обов′язкових предметів, із яких потрібно проходити державну підсумкову атестацію, то це не означає, що випускники мають складати її лише шляхом тестування. Форму складання державної підсумкової атестації (зовнішнє оцінювання у пунктах незалежного тестування чи за завданнями МОН України у школі) визначає кожен випускник самостійно.

Вважаючи це роз′яснення вичерпним, повідомляємо, що ми надалі не будемо давати письмові відповіді на питання, які стосуються цих проблем.

Також просимо передати цю інформацію усім, хто намагається запропонувати випускникам загальноосвітніх навчальних закладів інший порядок проходження зовнішнього незалежного оцінювання або державної підсумкової атестації.

Нормативні акти, якими визначений такий порядок:

Наказ Міністра освіти і науки України від 3 вересня 2008 р. № 804 «Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2009 році», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 24 вересня 2008 р. за № 893/15584 (3 повним текстом цього документа можна ознайомитися тут)

Наказ Міністра освіти і науки України від 12 вересня 2009 р. № 845 «Про внесення змін до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 жовтня 2008 р. за № 974/15665 (3 повним текстом цього документа можна ознайомитися тут).

Категорія: Про ЗНО | Переглядів: 5769 | Додав: zdosvita | Рейтинг: 3.5/2 |
Всього коментарів: 2
10.05.2010 Спам
2. Intenso [Матеріал]
http://www.preterian.at.ua/ Дякую! Скачав шпори і передав посилання друзям. Більше ніде не знайшов. нема ні в неті ні в магазинах!!! Реально класні шпори!!! Рекомендую всім!

10.05.2010 Спам
1. Preterian [Матеріал]
БЕЗКОШТОВНО скачай ШПОРИ з державної підсумкової атестації з української мови!!!!! О.М Авраменко, Л.Т. Коваленко, В.Ф. Чукіна Просто перейди по посиланню http://www.preterian.at.ua/

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти у соцмережах
Locations of visitors to this page Locations of visitors to this page
Нормативні документи 2016/2017 навч.рік
Locations of visitors to this page
Корисні посилання






Друзі сайту

Линейки для форума и блога lines.net.uaCopyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz